Citat-mobil

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

E-postadress
 

Genom att klicka på knappen "Prenumerera"
godkänner du vår integritetspolicy.

Du kan närsomhelst avprenumerera
på våra utskick.

Grundkurs i kreativt ledarskap – onlineutbildning

Kreativt Ledarskap - ledarskapsutbildning

16 veckor för mer kreativitet i livet och i ledarskapet

Grundkurs i kreativt ledarskap är en ledarskapsutbildning i självledarskap som vänder sig till dig som vill förändra ditt sätt att leda dig själv och andra.  

Vi sätter fokus på nödvändigheten i att vara människa och ledare i balans. Du vet att autenticitet, empati, nytänkande, kreativitet, stark intuition, innovationslust och viljan att leda är din kärna men du har kanske gått vilse?

Utbildningen genomförs som en onlinekurs där du utforskar varje kapitel i din egen takt. Räkna med att i snitt spendera cirka 2-3 timmar i veckan under dessa 16 veckor – inklusive workshops i form av livessessioner en gång i veckan under hela kurstiden.

Vi kommer att ta ditt kreativa ledarskap till en ny nivå genom att...

...öppna upp för ännu djupare självkännedom
...på djupet förstå hur din egen livsberättelse påverkar din vardag och ditt ledarskap
...träna på hur du kan leva och komma till ett mer autentiskt uttryck i din vardag
...utveckla din emotionella och intuitiva intelligens
...få verktyg och förhållningssätt
...tränas i att kommunicera

Ledarskapets alltmer komplicerade och ibland komplexa verklighet behöver hållbarhet, kommunikation och personlig utveckling. Det är enkelt, men ändå så svårt. Att lyssna inåt är avgörande och stärks genom mer tid för att tänka, genom att lyssna på kroppens språk och signaler, skapa medvetenhet om de egna värderingarna och en tydlighet i vad du själv vill uppnå som ledare och som människa.

Vi jobbar individuellt men gruppens gemenskap kommer att bli avgörande eftersom Grundkurs i kreativt ledarskap inte bara är en ledarskapsutbildning, utan också ett nätverk – ett samskapande. Tillsammans kommer vi att göra bokslut och släppa taget om gamla sanningar, designa vårt ledarskap baserat på värderingar, gå från tanke till görande och vi kommer att utforska vårt kreativa DNA.

Målgrupp

Du som längtar efter att öppna upp för kreativa metoder i ditt ledarskap. Grundkurs i kreativt ledarskap passar ledare och chefer på alla nivåer som har direkt eller indirekt ledaransvar och även dig som är på väg in i ett ledarskap. Grundkurs i kreativt ledarskap passar dig som vill inspireras att leda på ett öppet, autentiskt och modigt vis. Som med hjälp av självkännedom behöver ett tydligt förhållningssätt till en tillvaro där förändring är ständigt närvarande.

 

Vad ger programmet?

Du kommer att stärka ditt personliga ledarskap. Du får med dig verktyg och tekniker som du sedan har stor nytta av oavsett vem du är och vilken bransch du verkar i. Syftet med kursen är att stärka dig som ledare, att hitta dina värderingar och en tydlig karta för hur du vill leda och leva. När vår resa tillsammans är över har du fördjupad självinsikt genom reflektion och utforskande, en konkret plan att jobba med utifrån dina förutsättningar, ett tydligare och modigare ledarskap och ett mer hållbart och medvetet sätt att navigera för dig och för dina medarbetare. Du har också ett nätverk av likasinnade att fortsätta bolla idéer och tankar med så länge du vill.

 

Upplägg

Kursen genomförs under 16 veckor och består av 4 delar med 10-12 gemensamma träffar (onsdagar 10-12), eget arbete i form av reflektion, skrivande, läsuppgifter etc. Samskapande och delande. Allt digitalt men högst fysiskt och allt i din takt.

  • Struktur och frihet
  • Ett kreativt mindset
  • Framtids-flow
  • Design för action

Dessa rubriker är del av det som kommer att belysas i Grundkurs i kreativt ledarskap. Det är viktigt att vi inte boxar in allt för mycket – utan litar på processen och kreativiteten. Vi ska ta tillvara på inspel och momentum.

En Facebook-grupp bildas där samtalet kan få pågå 24/7 om en så önskar. Gruppen faciliterar och kurerar innehållet i FB-gruppen. Förhoppningen, och min erfarenhet, är att alla deltagare känner sig bekväma att dela. Communityn är så viktig för vår process – det låter kanske klyschigt men sharing is caring!

Programmet inleds med en workshop i Zoom på startdatumet.

 

Röster om programmet

“Andningen! Och att fortsätta skapa tid i min kalender för det som är viktigt för mig, så att jag inte bara springer i ekorrhjulet och presterar kring alla måsten. Och att fortsätta lära känna mig själv och fortsätta reflektera och jobba på att hitta min balans, trygghet och styrka – utan recensioner.”

“Känslan av att komma nära varandras tankar och känslor på kort tid trots avstånd och att vi inte tidigare träffats. All generositet..”

“Att vi är mer lika än olika och att vi drömmer om frihet på ett ganska lika sätt. Det är något befriande att träffa helt nya människor som jag ändå har så mycket gemensamt med. Och att man med rätt intention kan snabbt komma till relation. Jag har fått perspektiv på en del av mina frustration och genom att reflektera avdramatisera nuet. Just nu är mitt mantra ”This to will pass”, vet inte vem som sa det. Kan vara Maya Angelou. Något som stannat kvar är den sista övningen om att drömma stort…”

“Allt är möjligt att det är jag som styr resan själv. Att våga tro och att det inte är försent. Att ett team är viktigt.”

“Tack för att jag fick vara med. Fortsätt coacha, det är ditt kall och du är magisk.”

“Tack för din energi, värme, entusiasm och ditt mod. Är mkt tacksam över att vi har mötts”

“TACK, TACK, TACK!!”

“Jag vågar öppna upp inför andra, som jag inte känner, och upplever att det håller och att vi alla är människor som kan mötas i vår strävan här i livet.”

“jag lyssnat bättre på mina egna önskningar och behov.”

“Kanske inte modigare, men dessa tillfälle som vi träffats online och tiden jag lagt ner på att göra övningarna har gjort att jag mer aktivt börjat att reflektera över var jag är och vart jag vill. Och var jag lägger min tid. Som Oprah säger ” One of the most valuable gift you can give yourself is - Time. Time to be more fully present. Your journey to become more inspired and connected to the deeper world around us, starts now.” Det är så sant och jag har fått nya ögon på vad det betyder genom övningarna vi gjort. Tillsammans. TACK!”

 

ANMÄLAN

Programstart
Våren 2022

INTRESSEANMÄLAN

Programledning

 

Alexandra

 

Alexandra Åbrandt
MiLkonsult
Alexandra Åbrandt heter jag och jobbar på det Stora Möbelföretaget som chef och ledare sedan 10 år tillbaka.

Jag är kreatören som blev affärschef och som kämpar med att inte förändras av en krass och ibland hård verklighet. Min vilja att inte tappa bort mig själv och våga vara sårbar har guidat mig genom mitt yrkesliv. Jag är en människomänniska och jag är fast i min övertygelse att alla har en inre styrka att ta ägandeskap i sina liv. 2016 utbildade jag mig till coach via Coachutbildning Sverige och erhöll 2017 ICF-certifiering. Jag faciliterar, designar och leder också utbildningar för nya chefer genom MiL Institute.

Jag har tagit fram Grundkurs i kreativt ledarskap för dig som jobbar med människor och utveckling och som vill ge dig själv påfyllning och energi. Eller dig som kanske bara längtar efter några timmars tid med den viktigaste personen i ditt liv – dig själv!

Vi arbetar i förtroende, fritt och frivilligt. Frihet, community och att våga är allt.
Läs mer om Alexandra...