Personlig utveckling för ledare – Resan inåt – MiL Institute
Resan inåt - MiL Institute

Resan inåt för ledare

Resan inåt för ledare

Personlig utveckling och retreat för ledare och chefer.

”Den längsta resan är resan inåt...”Dag Hammarskjöld, ”Vägmärken”

Dag Hammarskjölds ord är utmanande och insiktsfulla, påminner oss om vikten av personlig utveckling och självreflektion. Till vardags är det mest ”resan utåt” vi ägnar oss åt. ”Karriärresan” inom organisationen, resan genom livets yttre händelser, och de otaliga längre resor som vi företar ” i tjänst”. Men hur är det med resan inåt, dvs. resan till mer självinsikt, till bättre klarhet om livets mening och om hur allt hänger ihop för dig?

Möt dig själv som ledare

Ledarskapets alltmer pressande krav förutsätter en hållbar personlig utveckling som bara kan uppnås genom mer tid för reflektion, en större medvetenhet om de värden som står på spel och ett aktivt och långsiktigt förhållningssätt till vad du själv vill uppnå som ledare och som människa. Med Resan inåt för ledare får du tid för dessa avgörande frågor. En retreat och utvecklingsresa för ledare som söker ett hållbart förhållningssätt till ett intensivt yrkesliv

Omfattning
5 dagar

Datum
Ej fastställt

Plats
Stiftsgården Marielund, Ekerö

Pris
SEK 33 000
SEK 30 000 för medlemsföretag
Internatkostnader tillkommer
(kost, logi & kurslokaler)
Priser exklusive moms.

ANMÄLAN

Personlig utveckling för dig som ledare

Denna ledarskapsretreat vänder sig till dig som har direkt eller indirekt ledaransvar och som vill fortsätta att utveckla ditt personliga ledarskap och bygga mod och trygghet. Du har behov av att hitta balans och självkännedom samt hitta ett aktivt förhållningssätt för att förflytta dig och kunna styra i ständig förändring och ett komplext yrkesliv.

Nyttan för dig och din organisation

  • Fördjupad självinsikt genom reflektion och andras feedback
  • Reflektion över egna värden som en förutsättning för värderingsgrundat ledarskap
  • Tydligare och tryggare ledarskap som leder till ett hållbart och medvetet sätt att navigera både för dig själva och dina medarbetare
  • Coachning, enskilt och i grupp
  • Personligt ledarskap

Några teman som berörs under programmet

  • Fynd och förlust i min historia
  • Att välja och välja bort i mitt liv
  • Mina personliga hinder för förändring
  • Splittring och enkelhet i sättet att vara
  • Det föränderliga och det bestående i min identitet

Platsen

Resan inåt för ledare är en retreat som genomförs på Stiftsgården Marielund. En plats med skön energi och ett lugn som manar till eftertanke i omgivningar som främjar kreativitet och ökad självmedvetenhet. Du kommer att vara omgiven av vacker natur och tystnad, vilket ger en unik miljö och rum för reflektion isolerat från livets ständiga brus.

Marielund är beläget på Ekerö i Mälaren. Du tar dig enkelt hit från till exempel Stockholm central med hjälp av tåg eller buss. Vi uppmuntrar alla deltagare att använda klimatsmarta alternativ för att minimera miljöpåverkan och uppleva den vackra naturen på vägen till platsen.

Hitta hit...

Programledning

Axel Carlberg

Programchef
Axel jobbar i sammanhang där ledarskapet ställs på prov. Han har lång erfarenhet av att möta erfarna och seniora chefer i olika roller och sammanhang såsom coachning, ledningsgruppsutveckling och ledarskapsträning. Axel är doktor i etik och och i den rollen anlitas regelbundet av EU-kommissionen. Tidigare i livet var han också präst och har därför lång erfarenhet att möta människor i olika livssituationer.

Charlotte Henschel

Programchef
Charlotte är legitimerad psykolog med gedigen erfarenhet av ledarskapsutveckling och ledningsgruppsutveckling. Hon har specialiserat sig inom ledarskap- och organisationspsykologi, med kommunikation och involvering som ledstjärnor.

Andra program hos oss

MiLprogrammet för erfarna chefer

Ett ledarskapsprogram för dig som har flera års erfarenhet i en ledande befattning och som söker inspiration och verktyg för att utveckla dig själv och din verksamhet. Som erfaren chef ställs du ofta inför utmanande paradoxer. Då behövs ny kunskap och energi om ledarskap, strategi, verksamhetsutveckling, kommunikation och förändringsprocesser.

Omfattning: 18 dagar under ett år

Ny som chef – MiLprogrammet för nya chefer

MiLprogrammet för nya chefer

För dig som är ny som chef och motiverad att ta större utmaningar och har ambitioner att utvecklas som människa och ledare. Du söker ett ledarskapsprogram som ger dig verktyg och träning i att bl.a. coacha, påverka, förändra, bygga team och engagera.

Omfattning: 11 dagar under ett år

Processledarutbildning - MiLs Processledarprogram

MiLs Processledarprogram

Processledarutbildningen vänder sig till dig som är chef, HR-specialist, projektledare eller konsult och vill utveckla din förmåga att arbeta med strategiska förändrings- och transformationsprocesser. Du drivs av att skapa hållbara resultat tillsammans med andra och du har ambitioner att utvecklas både som människa och processledare.

Omfattning: 7 dagar

Kontakta mig för rådgivning

Anja Sonesson Grenthe, Projektledare

Ring 040-10 50 07Maila Anja

Anja Sonesson Grenthe