Etik och ledarskap i krisens skugga – MiL Institute
Axel Carlberg – MiL Institute

Etik och ledarskap i krisens skugga

Etik och ledarskap i krisens skugga

SEMINARIUM

MALMÖ – 17 oktober 9.00-12.00
GÖTEBORG – 15 november 9.00-12.00

Seminarium baserat på Axel Carlbergs bok Etik i krisens skugga, det nya ledarskapets krav och möjligheter.

De stora utmaningar som mänskligheten står inför när det gäller klimatet, en krisande ekonomi, ett krig i närområdet, den ökande politiska instabiliteten och AI:s intåg i våra liv kräver mer etiskt upplysta och handlingskraftiga ledare. Om vi vill att saker och ting ska hända i rätt riktning krävs det en kursändring i sättet att tänka och agera.

Under seminariet kommer Axel att presentera några perspektiv från sin bok och inte minst hur han ser förhållandet mellan etik och ledarskap. Någon mer specifik fråga som, till exempel, hur makt och etik hör ihop kommer att belysas. Seminariet kommer också att ge deltagarna tillfälle att reflektera kring sitt ledarskap och dilemman de brottas med.

VÄRD

Axel Carlberg

Axel är doktor i etik och arbetar med samtal på allvar där ledarskapet ställs på prov. Det kan vara som coach, filosofisk praktiker, konflikthanterare eller som facilitator för ledningsgrupper.

Axel är också författare och analytiker i etiska frågor och har återkommande uppdrag för EU-kommissionen inom sitt expertområde. Tidigare var han präst och har därför lång erfarenhet av att möta personer i livets viktigaste skeden, i både glädje och sorg. Axels bok Etik i krisens skugga ingår i deltagaravgiften.

PRIS

1800 SEK ex. VAT.
500 SEK ex. VAT. for MiL Foundation member companies.

Plats
Malmö – Studio Meetingpoint, Nordenskiäldsgatan 24
Göteborg – United Spaces, Östra Hamngatan

ANMÄLAN

A series that matter

Welcome to one of the seminars in this fall’s MiL seminar series, where we invite you to three perspectives of high relevance to questions that leaders and organizations are facing today.

A series that matter…